NEUROLOGOPEDIE

NEUROLOGOPEDIE

NEUROLOGOPEDIE


Onze neurologopedisten specialiseerden zich via het postgraduaat Neurologische Spraak -en Taalstoornissen en Neurogene communicatie-stoornissen in de behandeling van algemene neurologopedie.

Daarnaast hebben ze elk hun eigen subspecialisatie binnen de neurologopedie, waardoor ze iedere cliƫnt evidence-based en kwalitatief hoogstaand kunnen behandelen.

PARKINSON THERAPIE


Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen in een vroeger of later stadium van de ziekte problemen krijgen met spraak, taal, stem, gehoor, kauwen en slikken.
Onze logopedische aanpak bij personen met de ziekte van Parkinson gaat verder dan enkel het behandelen van de stoornis op zich en omvat dan ook de aanpak van activiteiten als betrekken van de invloed van persoonlijke factoren en omgevingsfactoren op de communicatie.
Logo 2 team Aalst telt ondertussen 2 gespecialiseerde Parkinsontherapeuten (specialisatie Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen, UGent).

MIMETHERAPIE


Mimetherapie is een evidence based behandelingsmethode gericht op het optimaal herstel van restverschijnselen na een aangezichtsverlamming (perifere paralyse), (Beurskens, 2003). Het doel van deze methode is om controle te krijgen over de bewegingen van de aangezichtspieren tijdens mimiek, praten, eten en drinken.

Mimetherapie wordt uitsluitend uitgevoerd door een gespecialiseerde logopedist. Specialisatie door deelname aan een specifieke opleiding tot mimetherapeut is dus vereist.

Het Logo 2 team telt ondertussen al 3 mimetherapeuten!

Meer informatie over onze aanpak bij mimetherapie vind je in deze folder.

MIMETHERAPIE BIJ KINDEREN


Collega Sill Debboudt gaat zich,  naast de aanpak van volwassenen met een aangezichtsverlamming, ook actief verder gaan onderwijzen in de behandeling van kinderen met een aangezichtsverlamming.